您的位置 首页 > 德语常识

changeling是什么意思?

1. changeling是指一种传说中的婴儿,据说是由精灵或恶魔偷换而来的。在现代常用来形容一个人的性格或外貌发生了巨大变化,与原来完全不同。

2. changeling的读音为[ˈtʃeɪndʒlɪŋ],其中“ch”发音为/tʃ/,“a”发音为/eɪ/,“ng”发音为/dʒ/,“l”发音为/l/,“i”发音为/ɪŋ/。

3. 用例:

(1)She used to be so shy and introverted, but after her trip to Europe, she became a real changeling, full of confidence and charisma.

(2)The old man in the village was believed to be a changeling, as he suddenly started speaking a foreign language and had an uncanny resemblance to a foreigner.

(3)The movie tells the story of a young girl who discovers she is a changeling and embarks on a journey to find her true identity.

(4)He was always seen as the black sheep of the family, until one day he became a successful businessman - a real changeling in his family's eyes.

(5)The company went through major changes after its acquisition by a larger corporation, becoming almost unrecognizable - like a changeling in the business world.

4. 组词:changeling可以组成以下词汇:

- changeable (adj.) 可变的,易变的

- changer (n.) 改变者,转换器

- changeover (n.) 转换,更替

- changeful (adj.) 多变的,变幻莫测的

- changelessness (n.) 不变,永恒

- changeling-like (adj.) 像changeling一样的,具有巨大变化的

5. changeling的中文意思为“婴儿交换者”,英文意思为“a child believed to have been secretly substituted by fairies for the parents' real child in infancy”。可以看出,中英文对照下来,changeling都是指一个人或事物发生了巨大变化。

6. 总结:changeling一词在传统上是指传说中由精灵或恶魔偷换而来的婴儿,在现代常用来形容一个人或事物发生了巨大变化。它既可以形容外貌、性格等方面的变化,也可以指代社会、、经济等方面的巨大转变。这个词汇充满神秘感和想象力,在文学作品和影视剧中经常被使用。它也可以用来比喻某人在某个领域取得了巨大成就,像是从一个普通人转变成了成功者。总之,changeling是一个富有多义性和隐喻性的词汇,在不同语境下都能够产生不同的解读和联想。

本站涵盖的内容、图片、视频等数据,部分未能与原作者取得联系。若涉及版权问题,请及时通知我们并提供相关证明材料,我们将及时予以删除!谢谢大家的理解与支持!

Copyright © 2023